Bouw mee aan Annie's Tuin

~ door Chris Mulder

Anniestuin

De Annie M.G. Schmidt-school voert actie voor een nieuw, natuurlijk schoolplein

Fantasierijk, uitdagend, bijzonder en een tikkeltje eigenwijs. Het plein van een school vernoemd naar Annie M.G. Schmidt kan natuurlijk niet anders zijn dan een groene en creatieve plek waarin de belevingswereld van kinderen centraal staat. Vandaar dat het huidige plein dat uit 1974 (!) stamt, transformeert in een tuin waar kinderen kunnen ontdekken en ontspannen, sjouwen en bouwen, samen komen of alleen zijn, en natuurlijk ook nog steeds kunnen voetballen en tikkertje spelen. Nu de bouw van Annie’s Tuin in volle gang is, hebben we uw hulp hard nodig om het laatste deel van de financiering rond te krijgen. Geef daarom gul.

Na jaren van creatieve oplossingen voor sport en spel op een plein dat sterk aan vernieuwing toe was, heeft de gemeente begin dit jaar eindelijk het plan goedgekeurd voor een nieuw, natuurlijk schoolplein. Het ontwerp van het plein met een amfitheater, een zand- en waterbaan, een klauterpoort en klimtoestel met tribune van natuurlijke materialen is in nauwe samenwerking met Jan van Schaik van Zandraket tot stand gekomen. Jan, beter bekend als Jan de wilgenman, heeft diverse bijzondere en vooral groene speelomgevingen voor kinderen bedacht en gerealiseerd. Onder zijn leiding en met hulp van de kinderen van alle groepen verandert het schoolplein tussen begin oktober en december in Annie’s Tuin

Inmiddels heeft de school een groot gedeelte van de financiering (85%) binnengehaald via subsidies en fondsen. Maar we komen nog steeds wat tekort, € 15.000 euro om precies te zijn. Om dit laatste deel van de financiering rond te krijgen voert de Annie M.G. Schmidt-school komende maand actie. Via deze crowdfundingscampagne, opgezet door een aantal betrokken ouders, willen we de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, vrienden, buren, de lokale kappers, slagers, supermarkten en andere omwonenden vragen een financiële bijdrage te leveren. Die kunnen we zeer goed gebruiken. Doneer daarom nu!

En bedenk dat u honderden kinderen meteen gelukkig zal maken en dat generaties kinderen die in deze buurt opgroeien van uw gift plezier zullen hebben. 

plattegrond Annies Tuin