Beweegimpuls voor Basisschool Pius X

~ door Frederique Welten & Sandra van den Berkmortel

Update 1# Doneren en herrieoptocht

4 jaren geleden

Vlak voor de meivakantie zijn wij gestart met de crowdfundingactie Beweegimpuls voor  basisschool Pius X. Het doel: Het doel: 4.500 euro inzamelen om komend schooljaar een kanjer van een vakleerkracht bewegingsonderwijs in te huren. 

Zoals iedereen weet is het beweging voor kinderen een hot item. Onze ouders geven met regelmaat het belang van het bewegen op school bij ons aan. Uiteraard krijgen onze leerlingen bewegingslessen van hun eigen groepsleerkracht. Wij zouden echter graag een kwaliteitsimpuls geven aan deze lessen door deze te laten verzorgen door een gymdocent van SEC.

Door eerst een brief/mail te sturen naar een klein groepje ondernemende ouders hoopten wij alvast op een mooi startbedrag. Op dit moment loopt het nog geen storm maar wij hopen met wat publiciteit hier verandering in te brengen. Helpt u ons mee? Via facebook en twitter proberen wij zoveel mogelijk mensen te benaderen in de hoop dat zij ons project steunen en doneren. Via het donderdagnieuws hebben wij alle ouders geïnformeerd over dit project. Ook de OR en MR zijn actief het netwerk van school aan het mobiliseren. De leerkrachten hebben in de klas aan alle kinderen een blauwe brief meegegeven met nog een keer de uitleg van het project.

Wat kunt u doen? Het liefst natuurlijk; doneren! Daarnaast kunt u onze projectpagina en update via social media en e-mail delen met uw netwerk, zodat zoveel mogelijk mensen een bijdrage kunnen leveren aan onze actie.

Op dit moment zijn wij bezig met de kunst-en cultuurweken met als thema: muziek en dans. Vrijdag aanstaande hebben wij een herrieoptocht door de buurt en sluiten we af met een tentoonstelling op school. Alle leerlingen zullen een optreden verzorgen en bezoekers kunnen als zij dit willen een bijdrage voor het optreden geven. De opbrengst gaat naar de crowdfundingactie 'Beweegimpuls voor basisschool Pius X'. Ook zal er een standje staan met informatie over Geef Onderwijs en onze actie zodat ouders kunnen zien wat het project inhoudt. Hier kunnen ouders ook geld doneren.

Voor meer informatie over SEC, sport expertsiecentrum Oss, verwijzen wij naar de website:

www.sportinoss.nl

Voor samenwerking op het gebied van Sport en Onderwijs kunt u dit filmpje bekijken.