Praktijkonderwijs in Cabo Verde

~ door Marizia Ferreira

Update #5: Het is gelukt!

4 jaren geleden

Lieve Donateurs,

Wij zijn zeer dankbaar voor jullie donatie. Het is ons gelukt om meer dan 80% op te halen. Dit betekent dat wij het bedrag mogen houden. Omdat wij nog niet het hele bedrag hebben opgehaald, hebben wij onze reis naar februari verplaatst.

De reis gaat hoe dan ook door en zoals beloofd. Op zaterdag 30 januari organiseren wij ( de leerlingen en ik) een feestje om het overige bedrag op te halen. De leerlingen gaan dan de presentatie houden, we gaan hapjes verkopen, spullen verkopen en er zullen optredens zijn. Jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Ik zal jullie t.z.t. hier meer informatie over geven.

Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken.

Met lieve groeten,

Marizia Ferreira en de leerlingen van het Lmc Pro Talingstraat

Update #4: De eindstreep in zicht!

4 jaren geleden

Met nog 3 dagen te gaan is nog minimaal €300 nodig om de actie te laten slagen. Als dat niet lukt, kunnen mijn leerlingen en ik niet op studiereis naar Cabo Verde. Help daarom mee om onze crowdfundingactie tot een succes te maken en vraag ook vrienden, familie en kennissen om vóór de einddatum te doneren! 

Het doel van dit project lijkt voor velen iets kleins, maar voor mijn leerlingen in het Praktijkonderwijs is het iets groots. Zij gaan voor het eerst een presentatie houden voor belangrijke mensen, ze gaan les geven en vooral; ze gaan zichzelf overtreffen. Een aantal van deze leerlingen heeft nog nooit gevlogen en allemaal snakken ze naar dit avontuur. Een avontuur waarin zij anderen gaan vertellen hoe belangrijk het Praktijkonderwijs is, hoe belangrijk het is om vakmensen op te leiden, hoe belangrijk het is om te werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De leerlingen daar, kennen dit systeem niet, velen van hen zitten thuis zonder toekomstperspectieven. Wij kunnen echt iets voor deze leerlingen betekenen.

Help ons, deze leerlingen te helpen en doneer nog snel. Met elkaar krijgen we de laatste 10-30% bij elkaar!

Hartstikke bedankt,

Marizia Ferreira

Update #3: sponsorloop en stagebedrijven

4 jaren geleden

Lieve, lieve allen!

Wij zijn zeer dankbaar voor alle donaties. Het gaat niet zo hard als wij hadden gehoopt, maar wij gaan door en hopen op een geweldige afloop. De leerlingen verheugen zich op de reis en op de boodschap dat zij gaan overbrengen.

Bij veel van onze leerlingen in het Praktijkonderwijs, ontbreekt het besef om iets goeds voor een ander te doen. Daarnaast vinden zij het eng om bij mensen om hulp te vragen. Dit heeft te maken met het lage zelfbeeld die zij hebben. Dit project stimuleert ze om actiever bezig te zijn met een goed doel, het stimuleert ze om vragen te stellen en na te denken over het onderwijs in Nederland en ik hoop dat zij nog meer na gaan denken over hun eigen toekomst.

Morgen op dinsdag 6 oktober gaan wij de sponsorloop houden. Er zijn al bedragen opgehaald boven de 100,00.

Ook zal ik een aantal stage bedrijven bellen om een donatie te vragen, omdat ik een aantal bedrijven nodig heb, die grote donaties gaan doen. Wij hebben nog een week en een aantal dagen over om 1680 euro bij elkaar te krijgen.

Dit gaat ons absoluut lukken!

Dus nogmaals bedankt en geef dit door!

Marizia Ferreira en de leerlingen van het Lmc Praktijkonderwijs Talingstraat.   

 

Update #2: In actie!

4 jaren geleden

Lieve donateurs,

Wow, de teller staat al op 36%! De leerlingen en ik zijn zeer blij met jullie donaties. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen en momenteel werken wij aan de presentaties. Wij werken hard om onze reis te kunnen maken.

Wat gaan wij doen nog meer doen om ervoor te zorgen dat wij onze reis kunnen maken?

  1. Op woensdag 23 september hebben wij een interview met het AD.
  2. Op 6 oktober hebben wij een sponsorloop met heel de school. Wij gaan dan ook hapjes verkopen. De brieven voor ouders en andere familieleden zijn al gemaakt.  
  3. Vrijdag gaan de leerlingen de klassenrond en vertellen zij over het project en vertellen zij waarom zij meegaan.
  4. Wij nemen contact op met alle stagebedrijven. Dit zijn de bedrijven waar onze leerlingen stage lopen. Dit zijn meer dan 500 bedrijven.
  5. Onze mentor, Marizia Ferreira, heeft nog meer gesprekken met de Kaapverdiaanse kranten.
  6. Op de Facebookpagina van Marizia Ferreira of Praktijkonderwijs in Cabo Verde, kan je onze filmpjes zien en delen! In de filmpjes vertellen we hoe graag wij mee willen naar Cabo Verde.
  7. Daarnaast hebben wij ook FunX gemaild en de heer Aboutaleb, wij wachten op antwoord.

De actie loopt goed, maar we zijn er nog niet. Om de donaties daadwerkelijk in te kunnen zetten voor ons project moeten we minimaal 80% van ons doelbedrag inzamelen. Wij willen van onze reis en het project echt een groot succes maken. Daarom vragen wij u om anderen over ons project te vertellen! Dat kunt u doen door onze projectpagina te delen via e-mail of social media. Wij zijn zeer dankbaar voor de donaties en voor de donaties die nog gaan komen.

Met lieve groeten,

Chealsy, Quincent, Ricardo, Niky, Adem en Marizia Ferreira

Update #1: Wat een geweldige start

4 jaren geleden

Wat een geweldige start! Er staat al 30% op de teller. Te gek dat het zo snel gaat en een groot dankjewel naar onze donateurs van het eerste uur! 

Ik ben volop bezig met het aanschrijven van instanties. Er is gesproken met een aantal radiozenders zoals: Radio Brasa uit Rotterdam en KOZ uit Zaandam.Ook hebben we al een bijeenkomst met ouders gehad en zij waren enthousiast. Ook vanwege het feit dat er weinig wordt gedaan voor Praktijkleerlingen. Er is ook een advertentie geplaatst in het FNV onderwijs krant en we zijn volop bezig met het organiseren van softbalwedstrijden en een rommelmarkt om zo meer geld op te halen voor het project. Daarnaast heb ik verschillende scholen in Rotterdam aangeschreven.

Volgende week, stel ik de Praktijkscholen in Nederland op de hoogte. De leerlingen maken een filmpje dat ze op de Facebookpagina Praktijkonderwijs Cabo Verde gaan zetten. Op de site van school wordt ook informatie gezet en in een aantal kerken hangen onze posters. 

De leerlingen vinden het allemaal super spannend en de komende week gaan wij de lessen, die wij daar gaan geven, in elkaar zetten.

We gaan met onze crowdfundingactie voor de 100% en kunnen alle hulp gebruiken. Hoe kun jij meedoen? Het liefst natuurlijk met een donatie! Doneren kan al vanaf €5,-. Ook opa's en oma's mogen natuurlijk doneren (graag zelfs!) en voor organisaties is een donatie zelfs fiscaal aantrekkelijk. Dus: doe mee en zegt het voort! Als iedereen één of meer knikkers in de pot doet, dan is de pot zo vol en kan een start gemaakt worden met de introductie van praktijkonderwijs op Cabo Verde!

Namens mijn leerlingen en de scholen op Cabo Verde, bedankt!!!

PS. Via de projectpagina kunt u de actie eenvoudig delen op social media en via e-mail. Zo kunt u uw eigen netwerk met één druk op de knop oproepen de actie te steunen.