Een groenteparadijs voor Basisschool De Zeppelin

~ door Marga van Lingen

00 20160411 De Zeppelin

Iedere leerling van groep 6 in Heerhugowaard zijn of haar eigen moestuintje.

Dat is de droom die we willen gaan verwezenlijken. De leerlingen van De Zeppelin behoren tot de gelukkigen die dit jaar mee mogen doen met de schoolwerktuin ’het Groenteparadijs’.

Op Schoolwerktuin ‘het Groenteparadijs’ krijgt iedere leerling 5 m2 om eigen groente op te verbouwen. Zo verbouwen ze onder andere sla, radijs, courgette, rode biet, sperziebonen en aardappelen. Kinderen leren op die manier hoe alles groeit en zijn bewust bezig met gezonde voeding en met hun omgeving. Ze doen kennis op over de natuur en gebruiken al hun zintuigen. Bovendien leren de kinderen om samen te werken en te delen. 

De leerlingen worden begeleid door Biobus. Het Groenteparadijs is te vinden aan de Gibbon, tegenover Buttermoes (de buurtmoestuin) en gelegen tussen Butterhuizen en Stad van de Zon. Vorig jaar is de Schoolwerktuin van start gegaan en dat eerste seizoen deden de scholen Reflector en Atalanta mee. Leerlingen, ouders en scholen waren ontzettend enthousiast, hun ervaringen kunt je lezen op de website www.nmeheerhugowaard.nl

Help ons om de toekomst van de Schoolwerktuin voor De Zeppelin te waarborgen. Om te zorgen dat de schoolwerktuin uit de onkosten komt en ook de komende jaren kan blijven bestaan en bovendien kan uitbreiden hebben we ook jouw steun nodig! Want er is geld nodig voor begeleiding, zaden en tuingereedschap. Wij doen daarom bij deze een beroep op de omgeving van de school: ouders, grootouders, sponsoren, bedrijven en andere donateurs. Steun het Groenteparadijs!

Het groenteparadijs wordt al ondersteund door:

Intratuin - Welkoop – Multimate – Groenservice Sjoerd Bakker – Bakker & Brothers

Enza Zaden Beheer - Biobus - NME Heerhugowaard

Naamloos

Volg de schoolwerktuin op facebook.com/NMEHeerhugowaard