Dress to Impress

~ door Mieke de Groot

2014 01 21 Artiance PB Groepsfoto een laag DSC 0691 3

Met jouw donatie geef je deze examenkandidaten letterlijk en figuurlijk een podium!

De opdracht

De VMBO  Basis/Kader examenkandidaten van de afdeling Mode & Commercie aan het Van der Meijcollege organiseren als onderdeel van hun praktijkexamen medio maart een modeshow en foto-expositie van hun zelf ontworpen en gemaakte galakleding. De leerlingen begonnen vorig jaar al aan de opbouw van hun examendossier en portfolio. De afgelopen maanden werkten ze in tweetallen hard aan hun ontwerpen. De opdracht: Ontwerp en maak een gala jurk waarin de kenmerken van je favoriete designer zijn verwerkt.

De modeshow en fotoshoot maken deel uit van een langlopend project waarin de leerlingen hun ontwikkelde competenties in de praktijk kunnen brengen. Vanuit de opdracht wordt ze gevraagd onderzoek te doen naar de karakteristieke kenmerken van hun favoriete designer en daar een beeldverslag van te maken. Elke leerling maakt een ontwerp en werkt het ontwerp uit in een verslag met daarin ook een toelichting op de materiaalkeuze, een kostenberekening en werkschema. Ze doen bovendien ervaring op in samenwerken, organiseren en plannen, initiatief nemen, presenteren en werken onder druk.

Het resultaat

De ontwerpen zijn inmiddels af. De volgende stap was het houden van een fotoshoot waar de leerlingen zelf optraden als model met de eigen gemaakte gala kleding. De foto’s zijn gemaakt door een groep amateur fotografen en de leerlingen zijn door een echt fotomodel voorbereid op de fotoshoot. Ter afsluiting van het project organiseren de leerlingen zelf de modeshow en foto expositie en niet te vergeten; de crowdfundingactie die het geheel financieel mogelijk maakt.

Het podium

Om de resultaten van het harde werken van de leerlingen letterlijk in de schijnwerpers te zetten, hebben we op school een catwalk en een aantal expositiewanden nodig. Het huren van een catwalk en de aanschaf van de benodigde wanden kost best veel geld. Hier hebben we jouw hulp hard bij nodig. We komen 500 euro te kort en de tijd dringt, want de show vindt plaats op 25 maart. Met jouw bijdrage geef je jong modetalent letterlijk en figuurlijk een podium. Ken je nog iemand die financieel of op een andere manier kan bijdragen aan de modeshow, expositie of het project van de leerlingen? Deel onze projectpagina! Die 500 euro moeten we met elkaar toch bij elkaar weten te krijgen!