OBS Puntdak is jarig!

~ door Esther Scholte in ‘t Hoff

foto projectpagina nieuw

OBS Puntdak viert dit schooljaar zijn 40-jarig bestaan met een spetterende jubileumweek!

We kijken er al lang naar uit en nu is het eindelijk zover: OBS Puntdak viert dit schooljaar zijn 40-jarig bestaan! In de week van maandag 23 t/m vrijdag 27 mei 2016 wordt op school een spetterende jubileumweek georganiseerd. Aansluitend vindt op zaterdag 28 mei 2016 een reünie plaats voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten van de OBS Puntdak. Daarnaast zullen alle (oud)leerlingen een prachtig jubileumboekje ontvangen als aandenken.

De jubileumweek heeft als thema sport en cultuur. De 115 leerlingen van de groepen 1 t/m 8 werken toe naar het opvoeren van een dans- en toneelvoorstelling onder begeleiding van een professionele dansacademie met als doel het bevorderen van cultuurparticipatie. Ook ouders en leerkrachten worden uitgedaagd een voorstelling voor de leerlingen op te voeren. Daarnaast wordt een sportdag georganiseerd. De sportdag heeft als doel het stimuleren van sport en beweging bij de leerlingen én het bevorderen van de maatschappelijke verbinding met de buurt! 

Hieronder een greep uit het programma:

  • De reünie voor oudleerlingen en oudleerkrachten
  • Een theatervoorstelling voor en door de leerlingen in theater de Reggehof
  • Een dans en muziek voorstelling in samenwerking met Body Boem Big Band van het "Fort van verbeelding"
  • De sportdag
  • Een toneelvoorstelling door ouders en leerkrachten,
  • Een disco met echte DJ
  • Een gezamenlijk ontbijt

Verbinding

Bij het samenstellen van haar activiteiten is OBS Puntdak voortdurend op zoek naar verbinding: Verbinding tussen leerlingen, die (leren) samenwerken door samen te sporten, knutselen, plezier maken en toneelspelen; Verbinding tussen oud en jong, door ouders, maar ook grootouders actief te betrekken bij de activiteiten voor en door de leerlingen; Verbinding in de buurt, waarbij oog en aandacht is voor de veelal oudere buurtgenoten die vaak al jarenlang naast de school woonachtig zijn; Verbinding tussen vroeger en nu, wanneer het hernieuwd contact tussen oud-leerlingen en oud- leerkrachten plaatsvindt.

Financiering/Crowdfundingactie

Aan de jubileumweek hangt een prijskaartje. Om de leerlingen van A tot Z te betrekken bij het jubileumfeest worden ze gemotiveerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen via  een sponsorloop, de lotenverkoop voor de loterij, het actief benaderen van bedrijven en de online crowdfundingactie. Wij hopen natuurlijk dat de leerlingen met hun acties een groot bedrag inzamelen. Dus, vaders, moeders, opa's, oma's, lieve familie, buren, bekenden, werkgevers maar ook bedrijven met een hart voor de lokale gemeenschap, onderwijs, sport en cultuur: geef een druk op de knop om deze fantastische feestweek mogelijk te maken! Met jouw bijdrage creëer je voor 115 kinderen een onvergetelijke herinnering aan hun basisschooltijd!