Groene wanden

~ door Egbert de Jong

Schone lucht en twee grote, groene wanden voor Montessorischool Floriande!

Een plant is goed voor je. Heel veel planten zijn dus héél goed voor je en voor kinderen al helemaal. Planten zijn dol op vieze stofjes (ook wel bekend als fijnstof). Ze breken deze in sneltreinvaart af en geven gezonde stofjes terug. Planten maken de lucht minder droog, zodat kinderen met luchtwegproblemen makkelijker kunnen ademen, ruiken lekker en last but not least, planten maken je ook nog gelukkig.

Montessorischool Floriande wil een hele grote groene wand. Midden in de aula van de school. En ook nog een iets kleinere wand, vlak bij de ingang van de school. Omdat Floriande een montessorischool is, zijn bijna alle kinderen wel ergens op de dag iets zelfstandigs aan het doen in de aula en kunnen die wanden dus goed hun werk doen voor alle kinderen van alle klassen.

Help jij mee om deze mooie grote wand voor alle 304 kinderen van onze school mogelijk te maken? Het coöperatiefonds van Rabobank Regio Schiphol doet ook mee en doneert de eerste € 2.500,-. Maar dan hebben we nog steeds een bedrag nodig van in totaal € 4.775,-. Daarvoor krijgen we groene wanden, goed door de kinderen zelf te onderhouden, die geïnstalleerd worden door een duurzaam werkende leverancier.

Je kunt al meedoen vanaf 5 euro. Als het ons lukt om het totale bedrag op te halen, dan organiseren we een spetterend openingsfeest van de groene wanden met een masterclass door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing van NL Greenlabel!

 foto6foto5