Schoolreis voor CBS Het Podium

~ door Tineke Pranger en Daniëlle Beukelman

Update #8: bedankt!

3 jaren geleden
20160614 143424

Onlangs heeft u gedoneerd aan onze crowdfundingactie voor het schoolreisje voor onze leerlingen. Met uw donatie heeft u een geweldige schoolreis naar het Archeon  mogelijk gemaakt voor onze kinderen uit de midden- en bovenbouw.

Ja, het regende vaak en veel maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben aan allerlei activiteiten meegedaan: kaarsen maken, zwaardvechten, boomstam varen, boogschieten en nog veel meer. Ze hebben gezien hoe men in de tijd van de verzamelaars leefde, hoe het eruit zag in de middeleeuwen en hoe de Romeinen leefden. Een dag om nooit te vergeten.

De groepen 1,2 en 3 zijn naar Monkeytown geweest: “Juf, mogen we hier blijven slapen?”. Dit geeft al aan hoeveel plezier zij hebben gehad.

Nogmaals: hartelijk dank voor uw donatie.

Namens het crowdfundingteam: Tineke Pranger

 

 

 

Update #7: laatste update

4 jaren geleden

GEWELDIG! We kunnen niets anders zeggen. We hebben, dank zij u, ons doel bereikt! Meer dan 100 % is behaald. Op de teller staat 3230 euro maar één donateur heeft 650 euro gesponsord om t-shirts voor de hele school te kopen en er is voor 80 euro aan statiegeld binnen gekomen. De eindstand komt zo op 3960,- Wij willen alle donateurs van harte bedanken. Zonder u was dit niet gelukt. De blijdschap van de kinderen is groot nu ze weten dat we op schoolreis kunnen. Het liefst zouden ze morgen al willen gaan maar ze moeten nog even wachten; in juni gaan we naar speeltuin De Kievit en Het Archeon. Vanaf volgende week gaan de bedankjes “de deur” uit maar vanaf deze plek willen wij; het team en vooral de kinderen van CBS Het Podium u zeggen: DANK,DANK,DANK. U bent geweldig!

Update #6: opbrengst flessenactie

4 jaren geleden

We hebben het geweten! Met tassen en vuilniszakken vol lege flessen werden de klassen overspoelt. Met tientallen tegelijk. De winnaars zaten in groep 7 en 5 : S. en Y hebben ieder 34 legen flessen ingeleverd! In totaal zijn er zo’n 320 lege flessen verzameld. Groep 5 heeft er meteen een rekenlesje van gemaakt: 80 euro in totaal is er opgehaald. We zijn bijna bij het streefbedrag. Alle bedankkaarten worden klaargemaakt en de bloemzaadjes zijn geleverd. Nog een paar dagen en de eindbalans kan worden opgemaakt en worden alle donateurs bedankt. We gaan het halen!

Update #5: flessenactie

4 jaren geleden

Flessen, flessen en nog meer flessen. Tientallen zijn er al ingeleverd en het wordt spannend wie er gaat winnen; misschien Angelica uit groep 1, iemand  uit groep 4 of toch Donny uit groep 8 of ……   

Woensdag zullen we het weten. De laatste week gaat bijna in en het wordt spannend. We zijn er van overtuigd wat we het streefbedrag gaan halen en zullen er alles aan doen om het tot een succes te maken want het Archeon; wie wil er niet naar toe??

 IMG 1189

Update #4: bedankkaartjes

4 jaren geleden

Wat is het spannend! Inmiddels hebben al 46 mensen gedoneerd aan onze crowdfundingactie voor de schoolreis. Met elkaar zamelden ze 1.870 euro in. Een geweldig bedrag, maar we zijn er nog niet. Nog 1.630 euro te gaan. Met jouw hulp, de inzet van onze leerlingen en wij als team van CBS Het Podium knallen we richting de 100%. Doe je mee? 

Terwijl jij als ambassadeur van Het Podium onze actie deelt met je achterban, zijn onze leerlingen druk bezig met het maken van de bedankkaartjes en de kunstwerken. De kinderen van juf Anna zijn volop aan het werk zoals te zien op de foto's. Ze worden echt prachtig en ze hopen dat ze er veel moeten maken! De bedankkaarten zijn door onze creatieve Wil ontworpen en worden door de kinderen versierd, gekleurd en in elkaar gezet,

Bij de kleuters wordt gekeken welke "bakkers"  aan het eind van de actie aan de slag kunnen om heerlijke koekjes te bakken en de moeder van juf Nicolet is een meester in het bakken van overheerlijke taarten.

foto 1 update 14 maart

 

foto 2 update 14 maart

Vind je het ook bijzonder wat we met de ambassadeurs allemaal al hebben bereikt? Word ook supporter van de schoolreis voor de leerlingen van CBS Het Podium en help ons de actie tot een nog groter succes te maken! Met elke donatie komen we een stap dichterbij de grote dag voor onze kinderen. Dus doneer, deel en like!

Update #3: Crowdfundingnieuws

4 jaren geleden

Langzaam maar zeker gaat de teller omhoog naar de 1300,- euro. We zijn er nog lang niet maar wanneer iedereen een handje meehelpt kunnen we vast en zeker allemaal op schoolreis.

Weet u het nog?

www.geefonderwijs.nl

actiepagina CBS Het Podium

U kunt nog doneren maar ook op andere manieren kunt u helpen door de site doorgeven aan anderen die ook zouden kunnen doneren zoals familie, vrienden, sportclubs, werkgever.

Ook gaan we school breed een actie voeren waaraan alle leerlingen mee kunnen doen. We vragen u lege statiegeldflessen te sparen.  Deze kunnen ingeleverd worden op de volgende dagen: woensdag 16 maart, donderdag 17 maart en vrijdag 18 maart.  Ook hier kunnen buren, vrienden en kennissen helpen door statiegeldflessen mee te sparen. Wie het meeste spaart krijgt ……….. Dat wordt een verrassing, dus doe mee!

Namens de crowdfunding commissie alvast bedankt!

 

statiegeld flessenactie 29 februari

Update #2: Voorjaarsvakantie

4 jaren geleden

Al bijna 1000 euro op de teller! Terwijl onze leerlingen genieten van de welverdiende voorjaarsvakantie, werken we achter de schermen aan een aantal leuke acties die de schoolreis naar het Archeon en de Kievit een stap dichterbij brengen. Daar vertellen we u volgende week meer over.

Wist u dat doneren via  Geef Onderwijs voor bedrijven en andere organisaties fiscaal aantrekkelijk is? Geef Onderwijs beschikt namelijk over een ANBI-status. Als ambassadeur van de crowdfundingactie van Het Podium kunt u onze projectpagina dus ook delen met bedrijven en instellingen uit uw netwerk. Zo kunnen ook werkgevers en collega-bedrijven social impact creëren!

Podium 22 2

 

Update #1: gastles Archeon

4 jaren geleden

Een gastles van het Archeon.

Donderdag is er op CBS Het Podium een gastles van het Archeon gegeven. De groepen 7 en 8 kregen “bezoek” van een vrouw uit de Middeleeuwen. Deze vrouw was gekleed in Middeleeuwse kledij gemaakt van wol en linnen en liep op houten klompen. Zij had verschillende voorwerpen bij zich uit het dagelijks leven: o.a. een spintol,  leren lappen, een mal om klompen te maken en wol. Zij heeft de leerlingen verteld hoe het dagelijks leven er in de Middeleeuwen uit zag, welke kleding de mensen toen droegen, wat ze aten, in welke huizen ze woonden, welke producten ze maakten en welke materialen ze daar voor nodig hadden. De kinderen mochten zelf ook aan de slag. Ze hebben  een kaars van bijenwas gemaakt. Deze gastles heeft bij de leerlingen de nieuwsgierigheid aangewakkerd. Ze kunnen niet wachten om nog meer te leren en  te zien hoe het er allemaal aan toe gaat in het Archeon! 

 

20160211 104653 resized 1    20160211 103249 resized 1