Kom in beweging voor de Windhoek!

~ door Johwie Bos

De Swinxs helpt leerlingen om samen te spelen en om samen te bewegen.

Wie zijn wij?

Basisschool de Windhoek is een basisschool in Almelo met meer dan 600 leerlingen. Een school die leren en floreren als uitgangspunten heeft en inzet op het gebied van samenwerking, samen spelen en samen bewegen. Sinds een jaar heeft de Windhoek reeds de beschikking over een schoolplein 14 en daarmee is gezorgd voor een leuk en uitdagend schoolplein waar leerlingen kunnen bewegen en spelen met elkaar. De Windhoek is een school die leren en floreren als visie heeft. 

Toekomst

De Windhoek is in beweging en denkt na over de toekomst van het onderwijs en het schoolplein. In de 21e eeuw leren leerlingen niet alleen meer uit boeken, maar zijn juist technologische hulpmiddelen als de laptop en tablet’s geen uitzonderingen meer in de onderwijspraktijk op de Windhoek. Om hierop in te haken zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden voor onze school om het sport en spel op ons plein naar een hoger niveau te tillen. Wat is er mooier dan kunnen spelen op het plein met een aantal games op een computer? Maar dan wel een échte buitenspeelcomputer, de Swinxs! De Swinxs springt in op de interesses van leerlingen in de toekomst en de huidige generatie. Het combineert het spelen van games en buitenspelen en daagt uit tot bewegen op een positieve en uitdagende manier!

Wat hebben wij hiervoor nodig?

In het onderwijs is het erg lastig om aan voldoende financiële middelen te komen. De Windhoek loopt graag voorop als het gaat om innovatie en vernieuwende ideeën. Helaas heeft de Windhoek voor het aanschaffen van de Swinxs niet de middelen. Het project zal in zijn totaliteit €1000,- kosten. Door middel van donaties via crowdfunding, willen wij ervoor proberen te zorgen dat wij voor iedere jaargroep een Swinxs kunnen aanschaffen en daarmee onze leerlingen nog meer te kunnen uitdagen om in beweging te komen.

Meer weten over de Swinxs?

Op de website www.swinxs.com is meer te lezen over wat een Swinxs kan en doet.