Krabbie Krab

~ door Esther van Duin

Update #3: begrijpend Kijken belangrijker dan lezen?

3 jaren geleden

Begrijpend Kijken belangrijker dan lezen?

 

update 24 maart

de Volkskrant, d.d. 21 februari 2016

Update #2: 3D animatie

3 jaren geleden

Krabbie Krab op school is een nieuwe, moderne leerlijn om de woordenschat te verbeteren door middel van onderwerpen uit de natuur. Ieder kind houdt immers van de natuur.

Leerlingen worden op vele manieren uitgedaagd. Ouders worden direct betrokken en het plezier in leren staat voorop.

Na de zomervakantie mag groep 4 van OBS De Gouw de pilot van het project inzetten. De leerlingen leren via een tablet nieuwe woorden door veel beeldmateriaal, diverse spellen met de woorden te spelen, en de kennis aan/met klasgenoten door te geven via presentaties.

We stellen alles in werking voor optimale leerresultaten en brengen daarvoor ook  leerverwachtingen in kaart voor kind/leerkracht en ouders.  De betrokkenheid met/van ouders vinden we erg belangrijk.

Om dit alles mogelijk te maken zijn we onlangs gestart met een crowdfundingsactie. Meedoen? Dat kan!

Kijk op www.geefonderwijs.nl en laat Krabbie Krab de school inkomen.
Meer informatie over de leermethode: www.krabbiekrab.nl

Update #1: Krabbie Krab

3 jaren geleden
870 euro op de teller is een fijn begin, maar we zijn er nog lang niet! Daarom aan jou als ambassadeur van de crowdfundingactie voor Krabbie Krab het verzoek om onze actiepagina te delen op Facebook, Twitter en per mail en iedereen te vragen een donatie te doen. Immers, alleen samen kunnen we Krabbie Krab mogelijk maken!
Doneren kan al vanaf € 10. Ook bedrijven kunnen doneren, voor hen is het zelfs fiscaal aantrekkelijk. Deel het project via de "Delen"-knop of forward deze update! Samen krijgen we de pot met knikkers vol!

In ons project Krabbie Krab op School worden memory spelletjes verwerkt. We maken de memory spellen in eerste instantie in 3 moeilijkheidsgarden. Dit om kinderen te laten wennen aan het spelelement. Er zit een tijdklok op. Er worden 2 hersenhelften gebruikt om deze memory spellen goed te kunnen interpreteren. Zowel het beeldende gedeelte als het taalgedeelte wordt aan het werk gezet. Het is niet makkelijk om snel om te schakelen van beeld naar woord.


We hebben de letter structuur verbeterd en de ruimte tussen de letters vergroot zodat dyslecten en kinderen die wat meer moeite hebben met het lezen van letters deze hierdoor makkelijker herkennen. En we hebben alles aangepast op de onderwerpen die de kinderen te leren krijgen. In dit filmpje kunt u zien hoe Amira hiermee omgaat.

Deze week hebben we een overeenkomst kunnen sluiten met onderstaande geluidstechnici. Daar zijn we super blij mee.  Deze jongens gaan de muziek-geluid maken voor de educatieve game, Krabbies Onderwaterwereld.

geluidstechnici

Geluid is een belangrijke factor in het verwerken van leerstof. Hiermee wordt het geheugen gestimuleerd. Deze game dient als beloning voor de programma’s die goed afgewerkt zijn in Krabbie Krab op School. De game is voor de bovenbouw. Voor groep 3-4-5 zijn er van alle onderwerpen kleurplaten beschikbaar. Dit om de hand-oog coördinatie te blijven stimuleren….en leuk om in je kamer te hangen.  

Wil je meer weten over muziek en geheugen:

http://educatie-en-school.infonu.nl/studievaardigheden/47902-geheugen-beter-onthouden-door-middel-van-muziek.html