Let's music

~ door Eren, Selina, Tahisha, Monica, & Selaab

IMG 0160 1

Wij geloven dat iedereen een verborgen talent heeft!

Wij - Eren, Selina, Tahisha, Monica en Selaab - zijn vijf derdejaars VMBO studenten van het Van der Meijcollege in Alkmaar, die muziekles geven aan leerlingen en docenten van scholen in Alkmaar. We willen hen inspireren en helpen hun muzikale talenten te ontwikkelen. Door muziekles te geven, leren we zelf een heleboel. Zo leren we muzieklessen voor te bereiden en te geven, ontwikkelen we vaardigheden als doorzetten, samenwerken én zelfstandig werken.

Ondernemend leren

In onze opleiding staat ondernemen centraal.  Om het ondernemende karakter te versterken, introduceerden onze docenten samen met Sylvia Bakker dit schooljaar het concept ‘Ondernemend Leren’ op school. Het afgelopen jaar werden op het Van der Meij College in het kader van Ondernemend Leren zeventien bedrijfjes opgestart door derde- en vierdejaars leerlingen. In maart pitchten de leerlingen hun bedrijfsplannen bij ABN AMRO. Let’s Music kreeg veel complimenten! Door ondernemend te leren, leren we hoe je moet boekhouden, hoe je een eigen bedrijf opricht. Dit is niet alleen goed voor ons zelfvertrouwen, maar we doen ook al lerende werkervaring op. Het Van der Meij College is niet alleen een pionier op het gebied van ‘Ondernemend Leren’ op het VMBO, maar was vorig jaar ook de eerste school die via Geef Onderwijs aan de slag ging met crowdfunding.

Muzieklessen Let's Music

Als studenten van de opleiding Handel en Administratie kregen ook wij - in het kader van Ondernemend Leren - de opdracht om een eigen bedrijf te beginnen. We hebben alle vijf een muziektalent, dus ‘Let’s Music’ was snel geboren! Onze missie: Het goede gevoel dat we krijgen van muziek, overbrengen op andere jongeren.

Door met Let’s Music persoonlijke muzieklessen te geven, gaan we terug naar de basis van muziek. Bij ons krijgen jongeren muziekles van leeftijdsgenoten en docenten les van studenten. We laten ze zien dat muziek niet alleen door computers gemaakt wordt, maar ook door mensen met alleen hun instrument. Iedereen heeft een persoonlijke muziekvoorkeur. De één houdt van klassiek, de ander van rock. Omdat wij alle vijf een ander muzikaal talent hebben, kunnen we verschillende stijlen combineren en onze leerlingen laten zien hoe je dat doet en belangrijker nog; hoe leuk dat is.

Crowdfunding

De eerste muzieklessen op scholen in Alkmaar staan al gepland. Om van Let's Music een knallend succes te maken, hebben we alleen nog een aantal muziekinstrumenten nodig. Met een djembé en een keyboard kunnen we onze leerlingen echt aan steken met onze passie voor muziek. Met deze instrumenten en de zes gitaren die we al hebben, worden onze lessen helemaal te gek. Ook zouden we graag een microfoon, oortjes en snoeren willen aanschaffen. Voor dit alles hebben we nog € 500,- nodig. Wij staan klaar om de lessen te geven, daarom deze crowdfundingactie! Help jij ons aan de instrumenten? Doneer en vraag je vrienden, familie en kennissen ook een bijdrage te doen. LET’S MUSIC!!