Steun de Nederlandse school op Rhodos!

~ door Monique Adriaanse & Marjan Bruynzeel

‘Nederlandse Taal is zeg maar echt ons ding!’

De titel die schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse aan haar boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ gaf, drukt precies onze verhouding met Nederlandse taal en cultuur uit: echt ons ding! Onze NTC school biedt kinderen met Nederlandse of Vlaamse roots al bijna 30 jaar vol enthousiasme onderwijs in Nederlandse taal en cultuur aan, op het Griekse eiland Rhodos. Vanaf dit schooljaar is de subsidie voor Nederlands Onderwijs in het buitenland afgeschaft. Hiermee is het voortbestaan van de Nederlandse school op Rhodos onzeker geworden.

Maar u kunt helpen!

Wie zijn wij?

Wereldwijd bestaan er 190 Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) scholen, die les geven aan 15.000 kinderen. Onze school, Stichting Nederlands Onderwijs Rhodos, is er daar één van. Momenteel volgen 35 kinderen bij ons op school wekelijks een aantal uur onderwijs in Nederlandse taal en cultuur. Wij zijn trots op deze ‘wereldburgers’ die tweetalig opgroeien, zich internationaal ontwikkelen vanuit hun eigen taal en identiteit, en die bij eventuele terugkeer weer gemakkelijk instromen in het (vervolg) onderwijs in Nederland of België.

Hoe kunt u helpen?

De reeds genomen maatregelen om het wegvallen van de subsidie te ondervangen en  de financiële situatie van onze school gezond te houden, blijken niet voldoende. We hebben ook hulp van buitenaf nodig om de kwaliteit van ons onderwijs te kunnen waarborgen en de deuren van de school open te houden. Om te voorkomen dat na 30 jaar Nederlands onderwijs op Rhodos de school zal moeten sluiten,  zijn bestuur, leerkrachten, ouders en leerlingen gezamenlijk in actie gekomen. Met deze geldinzamelingsactie beschermen we de school voor toekomstige tekorten en kunnen de leerlingen van nu hun schoolloopbaan voortzetten.

Steunt u ons?

Met deze crowdfunding heeft iedereen die de school en onze leerlingen een warm hart toedraagt de kans om mee te helpen ons streefbedrag van 4000 euro te bereiken. Dit kan door zelf te doneren via één van de donatieknoppen hiernaast. Doneren kan al vanaf 10 euro, maar u helpt ook door ons project te delen binnen uw eigen netwerk. Stuur de link door naar opa’s en oma’s, ooms en tantes, andere familieleden, vrienden, buren, collega’s: wie u maar kunt bedenken, in Nederland, op Rhodos of waar dan ook ter wereld!

Uw hulp is van groot belang en we bedanken u daarvoor graag met een aantrekkelijk presentje. Uw donatie helpt onze school te blijven bestaan!