Nieuw schoolplein voor de kinderen van De Kersenboom

~ door Joanna Koppenol en Martijn Swier

Foto campagnepagina

Met nieuwe speeltoestellen als kers op de taart!

Brede School De Kersenboom is een betrekkelijk nieuwe basisschool, die hard groeit aangezien de school in een wijk staat die zeer in trek is en waar met grote regelmaat nieuwe huizen worden opgeleverd.

Er is gestart met de bouw van een nieuwe school, die in de komende zomervakantie klaar zal zijn, zodat er in de zomer verhuisd kan worden.

Uiteraard hoort hier een mooi nieuw schoolplein bij!

Een schoolplein met een uitstraling die past bij het nieuwe schoolgebouw, ingericht naar de wensen van de kinderen. Groen maar wel praktisch en robuust. Een duurzaam plein dat niet veel onderhoud nodig heeft.

Alle kinderen van De Kersenboom hebben mogen meedenken over het nieuwe schoolplein en daar is in samenwerking met de architect een plan uit voortgekomen.

De kinderen kwamen met de volgende wensen: klimmen, schommelen, parcours, glijbaan, zandbak, boomhut. 

In het plan, waar rekening wordt gehouden met leeftijdsopbouw en speltype kind, is een aantal speeltoestellen opgenomen. 

Voor een tweetal toestellen wil De Kersenboom geld inzamelen door middel van deze crowdfundingscampagne.

Met dit geld kunnen de toestellen worden aangeschaft die dan in de zomervakantie geplaatst kunnen gaan worden. Wordt er meer gedoneerd dan nodig is voor twee speeltoestellen? Geen probleem! Dat betekent alleen maar dat we het nieuwe schoolplein nog leuker kunnen maken!

Kinderen moeten naast het leren ook hun energie kwijt. Hiervoor is een goede en veilige speelomgeving noodzakelijk.

In wetenschappelijk onderzoek is bevestigd dat kinderen moeten bewegen om daarna stil te kunnen zitten. Ze hebben bewegen nodig om te kunnen leren rekenen. Het ritme en de energie van bewegen, draagt bij aan het ritme waarmee en waardoor kinderen spreken. Kinderen leren sociale vaardigheden en krijgen zelfinzicht door samenspelen.

'Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.' is een uitspraak van Johan Cruijff.

Voor de kinderen die wonen aan de kant van de wijk waar de school staat, zijn nu nog nauwelijks speelvoorzieningen.

Het schoolplein zal daarom na schooltijd ook een speelfunctie hebben voor de kinderen die dichtbij de school wonen.

Kortom; heel veel redenen om te doneren!