Een slim schoolgebouw voor OBS De Schalm

~ door Karin Goedegebure & Pamela Tjon Appian

OSB de Schalm crowdfunding de toekomst from

Help de leerlingen van OBS De Schalm aan een beter schoolgebouw!

Kraaijvanger Architects bestaat dit jaar 90 jaar en wie jarig is trakteert! In het kader van ons jubileum willen we graag iets terugdoen voor de stad die al sinds 1927 ons thuis is. En dat laatste gaan we doen in de vorm van een investering in de toekomst. Op donderdag 7 september vieren wij ons jubileum en lanceren we een crowdfundingactie voor de toekomst van OBS de Schalm.

Waarom OBS De Schalm?

Die vraag laat zich eenvoudig beantwoorden! Kinderen zijn de toekomst en de omgeving waarin zij leren is belangrijk voor hun ontwikkeling. Een slecht functionerend gebouw heeft een negatieve invloed op de concentratie, gezondheid en leerprestaties van kinderen. Helaas hebben niet alle scholen de (financiële) middelen om die omgeving te verbeteren. Zo ook openbare basisschool De Schalm in Katendrecht; een school die de focus legt op podiumkunsten.

Op OBS De Schalm komt onze kennis en ervaring op het gebied van onderwijs en duurzaamheid meer dan goed van pas! Onlangs bezochten we de school in Katendrecht en tijdens dat bezoek stonden we versteld van de hoeveelheid getalenteerde kinderen die daar rondlopen. Van kinderen met ambities in de wereld van biologie tot podiumkunsten en muziek. Naast veel talent zagen we ook dat de school kampt met een probleem. Het gebouw is hard toe aan een transformatie, maar er is simpelweg niet genoeg geld om dit te realiseren. De kinderen hebben behoefte aan een werkplek waar je rustig een boek kunt lezen, een professionele en moderne theaterruimte met goede verlichting en een ingang zonder afschrikkende hekken – om er maar een paar te noemen.

Omdat we de talenten van de leerlingen van OBS De Schalm optimaal tot ontwikkeling willen laten komen, hebben we in het kader van ons 90-jarig jubileum een strategisch en integraal plan ontwikkeld dat de school in staat stelt weer de omgeving te bieden waarin haar leerlingen zo goed en prettig mogelijk onderwijs kunnen genieten. Het plan en alle hulp bij de uitvoering ervan is ons cadeau aan de OBS Schalm. Immers, wie jarig is trakteert!

Een slimme school

De school onderscheidt zich door haar focus voor podiumkunsten. De podia en mediatheek veel functioneler en gezonder te maken als dé ontmoetingsplek in het gebouw is dan ook prioriteit nummer één. Daaropvolgend zijn de entree en lokalen aan de beurt om verbeterd te worden. Bij alles wat we doen willen we slim ontwerp en circulaire materialen zorgen dat de school gezonder wordt. Het team van Kraaijvanger Architects schenkt niet alleen het plan en  alle hulp bij de uitvoering, maar doet ook een eerste financiële bijdrage en zet haar netwerk in! Maar daarmee zijn we er nog niet. Aan de vernieuwing van het schoolgebouw hangt natuurlijk een flink kostenplaatje. En daarom doen we een beroep op jou!

Waarom een crowdfundingactie?

Wie jarig is, krijgt ook cadeaus. Om de duurzame transformatie van het schoolgebouw van OBS De Schalm optimaal te kunnen realiseren, is een bijdrage in geld of materialen aan dit urgente project het enige cadeau op onze jubilieumverlanglijst. Het plan dat we hebben ontwikkeld voor de school kent verschillende fases. Dat betekent dat we afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat we inzamelen, meer kunnen doen. Dus doe mee, doneer nu en help ons de vernieuwing van de school met minimale middelen en kosten te kunnen realiseren. Om het duurzame karakter van de transformatie van het schoolgebouw van OBS De Schalm verder te waarborgen zijn donaties in materialen eveneens van harte welkom. Samen met jou maken we van een verouderd gebouw een gezonde, inspirerende en slimme school waar kinderen beter en leuker leren.

Informatie op Kraaijvanger Website http://www.kraaijvanger.nl/nl/projecten/1701/obs-de-schalm-crowdfunding/