Ondernemend Reggesteyn

~ door Bert Veenstra

Groepsfoto Ondernemend Reggesteyn

Ondernemend leren, doe je samen!

Voor het keuzevak Ondernemen starten de leerlingen uit 3 VMBO van CSG Reggesteyn in groepjes van ongeveer 4 leerlingen een kleine onderneming op. Het startkapitaal brengen ze bijeen door de crowdfundingcampagne die ze zelfstandig hebben vormgegeven. Door ondernemend te leren, leren de leerlingen hoe ze een eigen bedrijf oprichten, hoe ze moeten boekhouden en hoe ze een goede pitch houden over hun bedrijfsplannen. Kortom, ze ontwikkelen allerlei belangrijke ondernemersvaardigheden. Dat is niet alleen goed voor hun zelfvertrouwen, maar geeft ze ook de mogelijkheid om al lerende werkervaring op te doen. Learning by doing dus!

Om hun ondernemingen te kunnen lanceren, hebben de leerlingen minimaal €200 aan startkapitaal nodig. En daar is deze crowdfundingactie voor bedoeld. Dus doe mee, krijg er iets fantastisch leuks voor terug én vertel het daarna ook aan jouw netwerk en vrienden. Want: ondernemend leren, doen we samen!

Ben jij ook benieuwd naar de ideeën van deze jonge en enthousiaste ondernemers? Lees snel verder en ontdek wie ze zijn en wat ze gaan doen! 

MMMD

MMMD

Wij zijn Mark, Martijn, Mike en Daan van MMMD.

Gebeurt het u ook wel eens dat u in de pauze of na een sportwedstrijd in de kantine zit en trek krijgt in taart? Dan zijn wij er voor u om daarvoor te zorgen! Ons plan is om bij HBR allerlei lekkernijen in te kopen en die vervolgens te verkopen in sportkantines, schoolkantines en bedrijfkantines, zodat u er tijdens uw pauzes niet op uit hoeft om te kunnen genieten van al dat lekkers.

Om ons idee te kunnen realiseren hebben we €50 aan startkapitaal nodig. Met dat bedrag kunnen we een menukaart maken en de eerste lekkernijen inkopen, zodat we die u vervolgens kunnen aanbieden. Doneert u €15? Dan ontvangt u van ons als tegenprestatie een lekkere appeltaart!

I-apple

I Apple

Wij zijn Camilya, Anouska, Amber en Floor; de oprichters van I-apple. I-apple maakt persoonlijke telefoonhoesjes. Om ons idee te kunnen realiseren hebben we €200 aan startkapitaal nodig. Daarvan willen we €50 via de crowdfundingactie inzamelen. Met het startkapitaal kunnen we de eerste decoratiematerialen en telefoonhoedjes aanschaffen. Doneert u €8, dan ontvangt u een waardebon van I-apple t.w.v. €2,50.

TuinHulp

TuinHulp

Wij zijn Nick, Martin, Sam en Jarik en wij zijn de oprichters van Reggesteyn TuinHulp; een bedrijf die mensen ondersteunt bij tuinieren. Dus heeft u geen zin om in uw tuin aan de slag te gaan of heeft u er geen tijd voor? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Reggesteyn TuinHulp maait uw gras, harkt uw tuin aan, wiedt het onkruid uit uw tuin, schuift sneeuw en nog veel meer! Waarom moet Reggesteyn TuinHulp er echt komen? Heel veel mensen vinden het fijn als hun tuin voor een klein prijsje wordt gedaan. Reggesteyn TuinHulp levert altijd maatwerk.

Om ons bedrijf te kunnen starten hebben we een startkapitaal van 50€ nodig. Met de opbrengst van deze crowdfundingactie kunnen we tuingereedschap en bedrijfskleding aanschaffen, zodat we bij u aan de slag kunnen. Doneert u €10? Dan krijgt u als bedankje een half uur TuinHulp van twee van onze collega’s!

GameDealers

GameDealers

Hallo wij zijn Ali, Akif, Rogier en Nasr en onze onderneming heet GAMEDEALERS. Ons bedrijf koopt gespeelde videospelletjes en verkoopt ze vervolgens door. Onze passie is gamen! Daardoor weten we welke spellen goed zijn en welke niet. Ook houden we van onderhandelen en hebben we veel goede ideeën.

Om ons bedrijf te kunnen starten hebben we een startkapitaal van 150€ nodig. Daarvan gaan we €50 met crowdfunding inzamelen. Met het startkapitaal kunnen we de eerste spellen inkopen. Doneert u €20 euro? Dan ontvangt u van ons als tegenprestatie een game ter waarde van €10.

De afgelopen weken hebben deze leerlingen hard gewerkt aan de vormgeving van hun crowdfundingcampagne. Ze hebben alle ins & outs over crowdfunding geleerd en met elkaar een promotieplan opgesteld. Ze zijn er helemaal klaar voor om van de campagne een knallend succes te maken.

Door bij te dragen aan de crowfundingactie van Mark, Martijn, Mike en Daan, Camilya, Anouska, Amber en Floor, Ali, Rogier, Akif, Nasr,Nick, Martin, Sam en Jarik, helpt u ze met de ontwikkeling van belangrijke ondernemersvaardigheden. Dus doe mee! Kies één van hun leuke tegenprestaties uit, doneer én vertel het daarna ook aan uw netwerk en vrienden. Want: ondernemend leren, doen we samen!

Namens deze jonge ondernemers: BEDANKT!!