Red de Nederlandse school in Brisbane, Australië!

~ door Tessa Hamstra

Update #8: Rondedansjes en tegenprestaties

2 jaren geleden

Het zit erop, de actie is voorbij en wat is het een geweldig succes geworden! Het was nog een tijdje spannend of we ons doel zouden gaan halen, maar dankzij de bijdragen die we van alle kanten gekregen hebben en het verspreiden van de boodschap, is het ons gelukt. We zijn hier ontzettend blij mee en we zijn alle donateurs heel dankbaar: elke bijdrage, groot of klein, heeft ons weer een stapje verder geholpen. Namens bestuur, team en vooral natuurlijk de leerlingen van de Duyfkenschool: ontzettend bedankt! 

Na de nodige rondedansjes is het nu tijd om de balans op te maken. Dat we de 4000 euro bereikt hebben, betekent dat we onze (nieuwe) locatie voor een jaar kunnen betalen en daarnaast nog een aantal spullen aan kunnen schaffen om deze ruimte in te richten. We hebben bijvoorbeeld geen boekenkasten of andere meubels om onze materialen in op te ruimen, en kunnen dit nu (tweedehands) aanschaffen. Dit is een heel fijn idee! Uw bijdrage zal dus zeker goed gebruikt worden! 

Ook wordt het nu tijd voor ons om de tegenprestaties waar te maken: elke bijdrage die geleverd is, verdient van onze kant een tegenprestatie. De bedankjes op Facebook en onze website zullen hier uiterlijk 22 december op komen te staan. Mocht u liever anoniem blijven en niet vermeld willen worden op de site/ Facebookpagina, kunt u dat dan laten weten via info@duyfkenschool.com?  

Uiterlijk 18 december ontvangen de mensen die een kaart thuis kunnen verwachten een mailtje met het verzoek om hun postadres. De kaarten die we met de kinderen gaan versturen, zullen rond 1 februari op de post gaan, aangezien de kinderen nu zomervakantie hebben. 

Mensen die de geweldige bijdrage van 250 euro hebben gedaan, ontvangen ook een mail om hun adres te krijgen, want zij hebben hiermee een pakketje met Nederlandse of Australische lekkernijen verdiend (afhankelijk van waar ze wonen, u krijgt iets van het andere land!). 

Nogmaals ontzettend bedankt voor het helpen bij het laten slagen van onze actie. We zijn onder de indruk van de geweldige feedback die we gekregen hebben en van het feit dat het gelukt is om met de Nederlandse en Australische gemeenschap zo ver te komen. We dansen hier nog even door....

Namens team, bestuur en leerlingen

Tessa Hamstra

Update #7: Wat een week en laatste kans!

2 jaren geleden

Het einde van een jaar is altijd druk, maar 2016 sluiten we af met topdrukte. We hebben afgelopen zondag de Sinterklaasviering gehouden met ongeveer 100 Nederlandse kinderen. Wat is het geweldig om te zien dat mensen vanuit de wijde omgeving van Brisbane naar de Duyfkenschool zijn gekomen om dit Nederlandse feestje met ons mee te kunnen vieren. Stel je voor dat mensen vanuit Maastricht in Utrecht Sinterklaas gaan vieren met onbekende mensen van een school, best bijzonder toch? 

Komende woensdag sluiten we de lessen voor 2016 af en beginnen we met het inpakken van al onze spullen, omdat we gaan verhuizen naar de nieuwe locatie. Een locatie die onze Sinterklaasvierders al hebben gezien! Er moet hier en daar nog wel wat aan gebeuren, maar we zijn ontzettend blij met deze nieuwe plek.

En dan het 'laatste kans' gedeelte van deze update: inmiddels hebben 52 mensen gedoneerd om de school verder te helpen, fantastisch! Het is ook ontzettend leuk om de opmerkingen van de donateurs te lezen. We hebben van meerdere mensen gehoord dat ze binnenkort echt gaan doneren, maar inmiddels zijn we wel zo dicht bij het einde van de actie dat het "nu of nooit" is! Voor wie van plan is te geven maar er nog niet aan toe is gekomen: stel niet meer uit, maar doe het gelijk even!  

Om gegarandeerd aanspraak te kunnen maken op de gedoneerde bedragen moeten we op de einddatum van onze campagne minimaal 80% van het doelbedrag hebben ingezameld. Op dit moment staat er 69% op de teller. Met nog 11% tot die 80% en 31% procent verwijderd van het volledige doelbedrag wordt het vandaag en morgen dus echt enorm spannend voor de Duyfkenschool.

Jij kunt helpen! Hoe? In de eerste plaats natuurlijk door te doneren. Maar je kunt meer doen. Door je op twitter, Facebook, LinkedIn en in je privé netwerk uit te spreken over onze crowdfundingactie en de noodzaak van goed Nederlands onderwijs in het buitenland, bereikt onze campagne een groter publiek en kunnen we met jouw oproep ons doel behalen. Dus deel onze campagnepagina met je netwerk, vraag je collega's, buren, vrienden, kennissen en familie om een donatie en red zo de Nederlandse school in Brisbane.

Namens onze leerlingen: BEDANKT!

Update #6: Sinterklaastijd

2 jaren geleden

De tijd van Sinterklaas is weer gekomen

Van zingen over de maan die schijnt door de bomen

Over de stoomboot die vanuit Spanje vaart

En Sinterklaas met zijn mooie witte baard.

 

Een tijd van warmte en gezelligheid,

Van delen, vieren en familietijd

Nederlandser dan dit komt het niet

Met zwarte, gekleurde of roetvegenpiet

 

Ook met de Duyfkenschool doen we hieraan mee

Want we zijn hier voor meer dan lezen en dictee

Onze school draait niet alleen om Nederlandse taal

Maar ook om cultuur, gezelligheid, allemaal!

 

De Sint heeft een uitnodiging voor ons feestje in Brisbane ontvangen

En de eerste versieringen zijn al opgehangen

Voor het grote Nederlandse kinderfeest,

Ook voor iedereen die ooit kind is geweest….

 

Een deel van het feest draait om de geschenken

En dat is waarbij wij hopen dat Sint ook aan ons zal denken

Want als school kunnen wij giften goed gebruiken

Om niet al te snel in de rode cijfers te duiken….

 

Onze actie op “Geef Onderwijs” is de laatste dagen ingegaan

En ons einddoel? Daar zijn we nog een stukje bij vandaan…

Dus help Sinterklaas en steun onze school

Zodat we Nederlands kunnen blijven geven in deze metropool…

 

We doen dus in deze decembertijd

Een beroep op uw vrijgevigheid

Volg deze link en zegt het voort

Omdat Nederlands onderwijs ook in Brisbane thuishoort!

 

Bedankt, namens alle huidige en toekomstige leerlingen! 

 

Update #5: het aftellen is begonnen!

2 jaren geleden

Het grote aftellen is begonnen! 

We zijn toe aan de laatste weken van het Australische schooljaar en die weken zijn voor ons nog heel vol, voornamelijk met leuke dingen. Het aftellen richting onze zomervakantie is duidelijk begonnen! 

Nog 1 les zal voor een groot deel besteed worden aan toetsen. Misschien niet altijd leuk voor de leerlingen om te maken, maar het is altijd erg mooi om met de kinderen en ouders te kunnen vieren hoe de kinderen weer vooruit zijn gegaan! Sinds een half jaar gebruiken we hiervoor een portfolio, waar we erg trots op zijn. 

Nog 1 week hebben we om ons voor te bereiden op HET Nederlandse kinderfeest van het jaar: Sinterklaas! Dit jaar vieren we het met 100 kinderen, deels van onze school en deels van daarbuiten. Het belooft een geweldige dag te worden en we hebben er veel zin in! De uitnodiging naar de Sint is verzonden, dus laten we hopen dat hij komt....

Nog 12 dagen voordat we het gebouw zullen gaan verlaten waar we heel wat jaren les hebben gegeven. Een klein beetje jammer, want we waren hier aan gewend, maar vooral een prachtige kans om in een nieuw gebouw aan alle leerlingen inclusief nieuwe peutergroep les te kunnen geven. Een geweldige stap voor onze school!

U ziet het, een tijd met spannende, maar mooie dingen waar we ons weer met veel enthousiasme voor in zullen zetten!

En, last but not least, u heeft nog 10 dagen de kans om onze crowdfundingactie te ondersteunen én belangrijker nog het voortbestaan van de Duyfkenschool voor komend schooljaar zeker te stellen. Ook hierbij is het aftellen dus echt begonnen. Er staat met 54% van ons doelbedrag met €2.175 al een geweldig bedrag op de teller. Maar we zijn er nog niet! Om gegarandeerd aanspraak te kunnen maken op de donaties moet tijdens onze campagne minimaal 80% van ons doelbedrag worden ingezameld. De komende 10 dagen zijn dan ook van cruciaal belang voor onze school.

U kunt nog steeds ambassadeur worden van de Duyfkenschool. Doneren werkt heel eenvoudig en we hebben een aantal leuke rewards bedacht. Dus zeg het voort, deel, like, doneer & laten we met de Nederlandse school in Brisbane redden!

Aftellen NM

Update #4: nog 2 weken te gaan!

3 jaren geleden

Wat is het spannend! Inmiddels hebben al bijna 40 mensen gedoneerd aan onze crowdfundingactie 'Red de Nederlandse school in Brisbane'. Met elkaar zamelden ze al ruim 2000 euro in. Een geweldig bedrag waar we ontzettend dankbaar voor zijn. Toch zijn we er nog niet. Nog 2.000 euro te gaan. Met uw hulp, de inzet van onze leerlingen en van ons als team van de Duyfkenschool zetten we alles op alles om de teller op 100% te krijgen.

Met nog ruim 2 weken te gaan zitten we inmiddels op de helft van ons streefbedrag! Als we de 4000 euro bereiken, kunnen we hiervoor ruim een jaar onze leslocatie betalen of een deel van onze personeelskosten. Voor onze school scheelt dat echt enorm! 

Achter de schermen wordt niet alleen gewerkt aan deze crowdfundingactie, maar we zijn ook nog steeds ons best aan het doen om de politiek te bereiken. De Nederlandse school is zo'n belangrijke schakel naar Nederland voor deze kinderen, dat moet de politiek toch ook in gaan zien! Onze leerlingen gaan naar gewone Australische scholen voor het overgrote deel van hun dag en hebben slechts de 2,5 uur Nederlandse les per week, dat moeten we niet gaan verliezen! 

Bijna 40 mensen hebben inmiddels een donatie gedaan, waar we erg blij mee zijn! We hopen dat u allen de boodschap ook verder wilt blijven verspreiden onder uw eigen netwerk, omdat alle kleine beetjes helpen. Wist u dat u ook zakelijk kunt doneren? Daar zitten zelfs een aantal fiscale voordelen aan! Bent u met uw bedrijf de eerste zakelijke donateur? Dat zou geweldig zijn! We zetten uw bedrijf in het zonnetje op onze website, campagnepagina en in onze nieuwsbrief. Bijna 40 mensen hebben de stap gezet om te doneren, wie volgen? Deel onze actie en de link naar onze campagnepagina www.http://geefonderwijs.nl/projecten/red-de-nederlandse-school-in-brisbane-/ via e-mail en social media met uw netwerk en vraag uw vrienden, familie, kennissen en collega's onze campagne te steunen met een bijdrage.

Dus voor onze leerlingen: Zeg het voort! Zij hebben goed Nederlandstalig onderwijs nodig.

 

 

Update #3: bijna op de helft

3 jaren geleden

Wat is het een bijzondere week geweest hier in Brisbane! De actie loopt goed en de tussenstand op dit moment is al 1855 euro. Hiermee zijn we bijna halverwege ons doel. Helaas hebben we ook nog maar een paar weken te gaan.  We zullen die laatste weken goed moeten gebruiken voor het verspreiden van onze boodschap. Afgelopen vrijdag hebben we daarvoor wel een heel bijzondere kans gehad!

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn in Australie geweest voor een staatsbezoek en hebben hierbij ook Brisbane bezocht. Nederlanders die minimaal een jaar in Australie wonen, mochten zich opgeven voor de officiële bijeenkomst en het koninklijk paar de hand schudden. Veel ouders van de school, leerkrachten en het hele bestuur waren hierbij aanwezig. Namens de school mochten de directeur en een van de leerkrachten ook met koningin Maxima in gesprek, wat natuurlijk een geweldige ervaring was! Ondanks dat er maar erg weinig tijd was om met haar te spreken, hebben we wel aangegeven dat de toekomst van de school onzeker is op dit moment....

De voorzitter van ons bestuur en andere bestuursleden zijn uitgebreider in gesprek geweest met minister van buitenlandse zaken Koenders en hebben hem uit kunnen leggen wat de gevolgen voor onze en andere scholen zijn van het wegvallen van de subsidie. Door de regering steeds weer bewust te maken van de gevolgen, hopen we ze wakker te schudden en wellicht komen ze er in de toekomst op terug...

Jammer genoeg kunnen we daar nog niet vanuit gaan en blijft onze actie onverminderd belangrijk. Ook uw hulp blijven we nodig hebben! Hoe meer mensen weten van de actie, hoe groter de kans is dat het een succes gaat worden! Naast doneren is het actief benaderen van andere mogelijke donateurs ontzettend belangrijk. Een berichtje op Facebook (of gedeeld van onze Facebookpagina), een mailtje, een linkje naar de actie op LinkedIn of een persoonlijk gesprekje: alles kan het verschil voor ons en de kinderen maken! 

Update #2: Koninklijk Bezoek

3 jaren geleden
Inmiddels zijn we drie weken bezig met onze actie en langzaam maar zeker wordt het bedrag op de teller steeds mooier: 1420 euro al! In de afgelopen week zijn er een paar grote en veel kleinere donaties binnen gekomen. Alle beetjes helpen, dus met al deze donaties zijn we erg blij.
 
De actie wordt steeds verder verspreid en zelfs door media opgepakt! Radio 4EB, een Nederlandse radiozender in Brisbane, vertelt over de actie in hun programma's en ook de Dutch Courier gaat over ons schrijven, geweldig! We zouden het erg waarderen als iedereen onze actie blijft verspreiden, want we zijn er nog lang niet. 
Deze week is een interessante week voor Nederlanders in Australie, vanwege het koninklijk bezoek. We zullen aan koning Willem Alexander en koningin Maxima vertellen over onze school en het belang van goed Nederlands onderwijs in het buitenland. Hierover in een volgende update vast meer! 

Wij zetten alles op alles om de Nederlandse school te redden. Als ambassadeur van de school kunt u daarbij helpen! Dit is namelijk hét moment om ons brede netwerk aan te spreken. Ook u kunt de actie een impuls te geven door uw netwerk van familie, vrienden, collega's, werkgevers en kennissen via e-mail, social media of - beter nog - een leuk gesprek te informeren over het verloop van de actie en hen te vragen om een bijdrage. 

Heeft u nog niet gedoneerd? Doe het snel! Doneren kan al vanaf €10. Ook bedrijven en instellingen kunnen doneren. Het is onder bepaalde voorwaarden zelfs fiscaal aantrekkelijk. Doneer je namens een bedrijf en wil je meer weten over de fiscale voordelen van doneren via geefonderwijs.nl? Klik dan hier! Particulieren vinden hier meer informatie over de fiscale voordelen over hun donatie. 

Namens de kinderen, BEDANKT!

Update #1: een mooi begin

3 jaren geleden

Onze actie is nog maar net van start gegaan en nu al hebben we een mooi bedrag op onze teller staan: 970 euro! Hier zijn we heel blij mee, maar we zijn er natuurlijk nog niet. De eerste reacties die we gekregen hebben van donateurs hebben ons goed gedaan: ouders die aangeven de waarde van dit onderwijs zeker te zien voor hun kinderen, maar ook een familielid in Nederland die het volgende te zeggen had: "Wat een verrassing was dat, toen mijn neefje onlangs op familiebezoek in Nederland ook Nederlands bleek te verstaan en te spreken! Super! Nu voeren wij vrolijke gesprekken in Engels én Nederlands.” 

Geweldig om te lezen! 

We gaan voor een prachtig resultaat van de actie en hopelijk nog heel veel jaren Nederlands onderwijs in Australie! Komt u ook in actie voor ons? Like onze Facebookpagina, deel de berichten die wij over de actie erop zetten, doneer en breng zo zoveel mogelijk mensen op de hoogte van de actie.