Red de Nederlandse school in Rome!

~ door Annemarie Pijl & Tessa Vrijmoed

Update #5: laatste update

3 jaren geleden

Hoera! De crowdfundingactie “Red de Nederlandse school in Rome!” is afgesloten met 7.500 euro, dat is 100% van het streefbedrag. Daar is de school heel blij mee, we hebben dit gevierd tijdens het Koningsdagfeest.

foto 1 update 4 meifoto 2 update 4 meifoto 3 update 4 mei

Met dit bedrag zal ‘t Kofschip ook in het komende schooljaar de taal- en cultuurlessen  kunnen voortzetten. De leerlingen, leerkrachten en het bestuur willen alle donateurs heel erg bedanken voor hun bijdrage. Binnenkort zullen de leerkrachten contact opnemen over het downloaden van de app 100% Rome van juf Tessa, de korting op de B&B I Tulipani olandesi van juf Wilma en de rondleiding van juf Marije of Saskia in Rome.

De 118 donateurs vormen een belangrijk netwerk dat we ook in de toekomst nodig zullen hebben. De school kan met het resultaat van de actie laten zien dat zij een sterke achterban heeft en gaat daarmee bedrijven benaderen voor een structurele financiering. Verder staat het rekeningnummer van de school het hele jaar open voor nieuwe donaties.

We houden jullie op de hoogte! 

Update #4: Profvoetballers en de finish line

3 jaren geleden

Schermafdruk 2016 04 25 15.56.18

Onze crowdfundingactie voor het voortbestaan van de Nederlandse school in Rome nadert de finish line. De afgelopen weken hebben we met elkaar alles op alles gezet om ‘t Kofschip te redden. En met resultaat! Met een bedrag van €6.100 op de teller hebben we met uw hulp al 81% van ons doelbedrag ingezameld. Geweldig! Toch zijn we er nog niet: de komende dagen wordt het enorm spannend voor ‘t Kofschip!

Afgelopen week kregen we steun uit onverwachte hoek! De Nederlandse voetballers Kevin Strootman van A.S. Roma en Stefan de Vrij van S.S. Lazio deelden onze crowdfundingactie via facebook en twitter met hun duizenden volgers. Daarmee hebben we een enorm groot netwerk bereikt en dat was terug te zien in het aantal donaties.

Op dit moment zijn we nog €1.400 euro verwijderd van ons doelbedrag! Wij zetten alles op alles om de benodigde €7.500 tot op de laatste euro in te zamelen voor onze leerlingen. Zij hebben goed Nederlandstalig onderwijs nodig! Het draait om hun toekomst. Onze campagne is vandaag de laatste week ingegaan. Dat betekent dat er nog maar 5 dagen gedoneerd kan worden.

Als ambassadeur van het Kofschip vragen we u om de actie nog één keer te verspreiden in uw netwerk met een persoonlijke oproep en de boodschap: DE LAATSTE 5 DAGEN OM TE DONEREN! Vergeet niet de link naar onze campagnepagina (http://geefonderwijs.nl/projecten/red-t-kofschip/) mee te sturen. (Let op: doneren kan tot a.s. vrijdag 29 april om 24.00!)

Ben je er nog niet aan toe gekomen om een donatie te doen? Ga snel naar onze campagnepagina, doneer en RED ‘T KOFSCHIP.

Samenwerken is vermenigvuldigen: red de Nederlandse school in Rome!

Alvast en wederom bedankt voor al uw support!

Stefan de Vrij 

 

Update #3: Geweldige tussenstand

3 jaren geleden

Geweldig, dankzij jullie staat er al 5.085,00 euro op de teller; een fantastische tussenstand. Vanaf nu wordt het spannend! De eindstreep van onze crowdfundingactie: ‘Red de Nederlandse school in Rome!’ komt in zicht: We hebben nog 18 dagen om het resterende bedrag aan donaties bij elkaar te krijgen. Zoals jullie weten hebben we minimaal 80% van het doelbedrag nodig om de actie succesvol af te kunnen sluiten. De teller staat nu op 68%. Wij zetten alles op alles om ‘t Kofschip te redden. Jij kunt helpen!

Dit is namelijk hét moment om ons brede netwerk aan te spreken. Ook jij kunt de actie een impuls te geven door je netwerk van familie, vrienden en kennissen te informeren over het verloop van de actie en ze te vragen om een bijdrage. Ook werkgevers kunnen doneren! Met het resultaat van de actie kunnen we ‘fare bella figura’ (een goed figuur slaan) zoals de Italianen zeggen.

Wat gebeurt er achter de schermen van de actie? ‘t Kofschip stuurt deze week, samen met de Nederlandse Ambassade in Rome, een oproep aan Nederlandse bedrijven in Italië voor structurele sponsoring van de school. Daarnaast hebben we ook de Belgische Ambassade gevraagd om een afspraak te maken met de school waarbij we de actie gebruiken als gespreksonderwerp.

Heb je nog niet gedoneerd? Doe het snel! Doneren kan al vanaf €10. Ook bedrijven en instellingen kunnen doneren. Het is onder bepaalde voorwaarden zelfs fiscaal aantrekkelijk. Doneer je namens een bedrijf en wil je meer weten over de fiscale voordelen van doneren via geefonderwijs.nl? Klik dan hier! Particulieren vinden hier meer informatie over de fiscale voordelen over hun donatie.

Met elkaar kunnen we de actie binnenkort met succes afsluiten! 

Update #2: bijna op de helft!

3 jaren geleden

‘t Kofschip wil je hartelijk danken voor de donatie. De actie heeft nu al bijna 50% van het streefbedrag ontvangen.  Dit betekent dat we nog maar 30% van de donaties nodig hebben voor een geslaagde actie!

Op verzoek van een van de donateurs hebben we een donatieknop voor 10 euro toegevoegd. Hiermee geven we nog meer mensen de kans om te doneren. Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om via een buitenlandse rekening te doneren via de rekening van de school. Wij zorgen dat deze donaties aan de actie wordt toegevoegd.

We hebben nog een maand de tijd en hopen dat je de actie nu zo snel als mogelijk met familie en vrienden gaat delen. Stuur hen een persoonlijke mail met de link van de actie en en vraag te doneren. Ook wij zijn bezig de actie onder een breed publiek te verspreiden zodat nog meer mensen aan de actie zullen deelnemen.

Als we 80% hebben gehaald is de actie geslaagd en krijgt u bericht over hoe u de 100% Rome app van juf Tessa kunt downloaden, de korting op de B&B van juf Wilma en de rondleidingen van juf Marije en Saskia kunt krijgen.

Succes met delen en we houden je op de hoogte.

 

Update #1: Een goede start!

3 jaren geleden

We zitten nu in het begin van de actie en hebben nu al 27% van ons doelbedrag ontvangen. Dit is een hele goede start!

We hebben veel reacties ontvangen van ouders met daarin de vraag of het mogelijk is om te doneren van een buitenlandse bankrekening. We hebben gekozen voor het platform Geef Onderwijs, omdat een groot deel van ons netwerk in Nederland woont. Hierbij hebben we het draagvlak voor de actie onder Nederlanders, die woonachtig zijn in het buitenland maar niet over een Nederlandse bankrekening beschikken onderschat. Omdat we iedereen in ons netwerk de mogelijkheid willen bieden om te mee te doen aan onze crowdfundingactie kun je vanaf nu ook doneren vanaf een niet-Nederlandse bankrekening. Hoe? Dat lees je hieronder!

foto update 7 maart

€2150 op de teller is een mooi bedrag, maar we zijn er nog lang niet! Om ’t Kofschip te redden en aanspraak te kunnen maken op jullie donaties moet minimaal 80% van het doelbedrag worden ingezameld.* Daarom vragen we jullie als pioniers en ambassadeurs van de crowdfundingactie van ‘t Kofschip vragen om de actie in jullie persoonlijke netwerk te gaan delen via Facebook, Twitter of e-mail. Dit kun je het makkelijkste doen met de deel knoppen op onze actiepagina op het platform van Geef Onderwijs of door de link (http://geefonderwijs.nl/projecten/red-t-kofschip/) toe te voegen aan een persoonlijke e-mail met daarin het verzoek om te doneren. Doneren kan al vanaf €25.

We zullen regelmatig een update sturen van de actie zodat je op de hoogte blijft van de nieuwe donaties en nieuwtjes omtrent de crowdfundingactie om 't Kofschip te redden.

 *Als we er niet in slagen minimaal 80% in te zamelen vóór de einddatum, mislukt de actie en krijg je als donateur via Geef Onderwijs de mogelijkheid om je donatie door te zetten naar een ander project of het terug te laten storten op je rekening.