Klim hogerop, samen naar de top!

~ door Corstiaan de Jong

BBP.410.1AP

Nieuw klimtoestel voor de School met de Bijbel

De School met de Bijbel in Sommelsdijk voert actie voor een nieuw klimtoestel! Ons schoolplein is hard aan vernieuwing toe en de meeste speeltoestellen zijn verouderd en afgekeurd.  De plannen voor het nieuwe schoolplein zijn al vergevorderd en gelukkig kunnen we de herinrichting van het plein bijna volledig met eigen middelen realiseren, behalve.........dat ene superleuke, gigantische, fantastische, kindvriendelijke en uitdagende “klim-klauter-toestel”. 

Onder het motto “Met z’n allen op de been, elke euro is er één!!” gaan wij als team samen met onze leerlingen op allerlei manieren aan de slag om geld in te zamelen voor het nieuwe toestel. Helpt u mee? 

Een goed en veilig klimrek daagt uit tot ontdekken en experimenteren, waardoor verveling en negatief gedrag van kinderen vermeden worden. Het nodigt uit tot imitatie, rollenspel en meespelen. Wie heeft er vroeger geen grote piraten avonturen beleefd of vadertje en moedertje gespeeld in het klimrek op het schoolplein? Een goed ingericht schoolplein heeft een positieve invloed op de sfeer op school. Tijdens het buitenspelen knopen kinderen sociale relaties aan en worden vriendschappen onderhouden. Een klimrek is naast een speeltoestel ook een ontmoetingsplek die uitnodigt tot het voeren van gesprekjes. 

Onze leerlingen hebben op het schoolplein een veilig en uitdagend klimrek nodig om te kunnen spelen, leren en bewegen met klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes. U kunt helpen! Om het klimtoestel dat past bij onze school te kunnen aanschaffen is  - schrikt u niet - €15.000 nodig. De herinrichting van het schoolplein vindt al plaats in de meivakantie, maar de aanschaf van het klimtoestel hangt volledig af van de opbrengst van onze crowdfundingactie. Kortom, alleen met uw betrokkenheid en bijdrage kan het klim-klauter-toestel voor onze leerlingen worden gerealiseerd. Dus doe mee, doneer én vertel iedereen die het wil horen over onze campagne.

Wij danken u bij voorbaat voor uw bereidwilligheid en verheugen ons zeer op het klim-klauter-toestel!

Afbeelding1

Kent u ons actielied op de wijs van 'Altijd is Kortjakje ziek al'? Het luidt als volgt: 

 

Samen spelen groot en klein

Samen spelen dat is fijn.

Weg met alle ouwe zooi,

Wij gaan nu voor nieuw en mooi,

In de meimaand moet het klaar,

En dan lekker spelen maar.

 

Klim hogerop,

Samen naar de top!

 

Samen gaan we supersnel,

Voor ons nieuwe klimtoestel.

Met z’n allen op de been,

Elke euro is er één.

In de meimaand moet het klaar,

En dan lekker klimmen maar.

 

Klim hogerop,

Samen naar de top!