Sporttenues voor OBS Roald Dahl

~ door Bas van Leur

Update 4#: bedankt donateurs!

3 jaren geleden

We hebben de actie “aan de bak voor een nieuw pak” met succes afgerond. We hebben zelfs ruim meer geld opgehaald dan ons streefbedrag. Alle activiteiten van de afgelopen maanden - de kinderen die geld hebben ingezameld, de gezellige pannenkoekenlunch, de bingo en als klap op de vuurpijl de obstakel run - waren een daverend succes. Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen en de Willy Wonka chocoladerepen worden uitgedeeld. De actie is afgerond en wij zijn nu de bestelling van de sporttenues in orde aan het maken. Middels dit bericht willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd nogmaals hartelijk bedanken. Niet in de laatste plaats namens de kinderen van de Roald Dahl. 

Kompas 1

Update #3: Finish line ahead!

3 jaren geleden
Finishline ahead

De laatste loodjes!

Het officiële gedeelte van onze crowdfundingactie is vandaag zijn laatste week in gegaan. Het wordt nu dus spannend! Wij zetten alles op alles om onze leerlingen te kunnen voorzien van nieuwe sporttenues. U kunt helpen! Dit is namelijk hét moment om ons brede netwerk aan te spreken. Ook u kunt de crowdfundingactie een impuls te geven door uw netwerk van familie, vrienden en kennissen te informeren over ons doel en ze te vragen om een bijdrage. 

Na 45 dagen hebben we al een bedrag opgehaald van 2.585 Euro; 57% van ons streefbedrag. Een geweldige tussenstand! Onze dank is groot. Dit bedrag is bij elkaar gehaald door schenkingen van u als onze sponsor, maar ook door diverse acties van de kinderen op school. Vanavond is er bijvoorbeeld een bingo op school voor alle kinderen die wordt georganiseerd door een aantal ouders. Een andere zeer geslaagde actie is de pannenkoekenoverblijf geweest die is gesponsord door de Bioderij en Albert heijn. Hiermee hebben we een mooi bedrag van 300 euro opgehaald.

Aanstaande vrijdag, tijdens de koningsspelen zal de sponsor obstacle run plaats vinden rondom de school. Hierna zal ook het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden door middel van het uitreiken van een cheque door wethouder Tanis. U bent hiervoor als sponsor van harte uitgenodigd. De diverse runs starten om 10.00 in de natuurspeeltuin "In de weer". De uitreiking van de cheque zal om 11.45 in de school plaats vinden. Uiteraard zullen we u ook hier na afloop van op de hoogte brengen.

 

Update #2: Dubbele gevoelens

3 jaren geleden

3 weken na de start van van onze crowdfunding campagne hebben we al 33% van ons streefbedrag opgehaald. Een prachtige tussenstand waar we heel blij mee zijn en geheel volgens schema. De tweede shirtsponsor heeft zich ook aangediend, nl. WK interim finance uit Sliedrecht. We zijn heel erg blij met de hoogte van het reeds opgehaalde bedrag! Toch zijn we er nog lang niet! Wij als initiatiefnemers worden alleen maar enthousiaster en gaan gedreven verder waar we mee gestart zijn en dat is het ophalen van de nodige 5.000 Euro. In de tussentijd zijn alle klassen op elk hun eigen manier, onder begeleiding van een ouder, geld aan het inzamelen. Dit varieert van het ophalen van lege flessen tot het samenstellen van een zangkoor. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee, want dit was ook een van onze doelstellingen. 

Om potentiële donateurs een 'zetje' in de goede richting te geven gaan we onder de eerste 50 donateurs een themataart verloten die beschikbaar is gesteld door Dana's Cake crush, één van onze sponsoren. Daarnaast zijn we begonnen met de voorbereidingen van de obstacle run die tijdens de koningsspelen op 22 april zal plaatsvinden op en rondom de school. Tijdens de volgende update zullen jullie hier meer over horen. 

Wist u dat doneren via  Geef Onderwijs voor bedrijven en andere organisaties fiscaal aantrekkelijk is? Geef Onderwijs beschikt namelijk over een ANBI-status. Als ambassadeur van de crowdfundingactie 'Sporttenues voor OBS Roald Dahl' kunt u onze projectpagina dus ook delen met bedrijven en instellingen uit uw netwerk en hen vragen sponsor te worden van de nieuwe sporttenues. Zo kunnen ook werkgevers en collega's bedrijven social impact creëren!

Wij hopen dat u onze actie naast de financiële ondersteuning wilt promoten bij iedereen die het maar horen wilt want hoe meer mensen op de hoogte worden gebracht hoe meer kans op een storting. Opa's, oma's, ooms, tantes, vrienden, kennissen en collega's; ze kunnen allemaal doneren. Alvast bedankt!

taartenactie

Update #1: Een goede start!

3 jaren geleden

Hierbij een korte update van onze crowdfundingactie.

We zijn ondertussen 10 dagen officieel onderweg en zitten ondertussen op 18% van ons streefbedrag. Dit bedrag bevat ook een donatie van De Giessen Automatisering uit Hardinxveld-Giessendam. Zij hebben als eerste 500 Euro gestort waardoor zij hun bedrijfslogo op 20 tenue's terug zullen zien. Wij hopen dat er meer bedrijven en particulieren zullen volgen.

Naast de crowdfundingactie zullen de klassen ook allerlei acties gaan voeren in welke vorm dan ook. Hiervoor is vandaag de aanzet gegeven en zult u in de volgende update meer over lezen. Afgelopen maandag zijn we ook gestart met de welbekende statiegeldactie die heel goed is ontvangen bij de kinderen en de ouders waardoor de containers snel gevuld worden.

foto update 17 maart


Wij zijn heel enthousiast over het behaalde resultaat tot dusver en hopen dat u dit met ons deelt en, het allerbelangrijkst, met uw familie, vrienden, buren en bedrijfsrelaties.

Namens het projectteam Nieuwe Sporttenues OBS Roald Dahl bedankt!