Quidditch team N.I.L.S.

~ door Nils Visser

Hoera, gelukt!

5 jaren geleden

Jaaaaaa, gelukt. Ook al is de pot niet helemaal vol, met 84% heeft dit project toch maar liefst €1.680 opgehaald!!! Daarmee is de minimaal vereiste 80% opgehaald en is dit project succesvol.

Namens Geef Onderwijs: gefeliciteerd en ontzettend veel dank aan iedereen die hierbij heeft geholpen!

Update #3: Luie ongeïnspireerde pubers? No way!

5 jaren geleden

In onze laatste update zo vlak voor de eindstreep geven wij graag het woord aan Nils Visser, onderwijspionier en bedenker van De Fantasten.  

'Mijn naam is Nils Visser en voor mij is quidditch, en met name de International Netherlands Lion Squad, een bevestiging dat jonge mensen in staat zijn om het hele cliché beeld van de luie ongeïnspireerde puber omver te werpen om met gebalde vuist in de lucht hard te roepen: Wij zijn hier en wij gaan iets moois bereiken. Quidditch is geheel door deze leerlingen opgemerkt, opgepakt en van een droom tot werkelijkheid gemaakt. Een goede les overigens, voor collegae docenten die zich graag verbergen achter het cliché dat er met pubers weinig te bereiken is. Die nonchalance en onverschilligheid is wellicht een spiegel? Geef ze eens de ruimte en het vertrouwen en zie dan wat voor moois er kan ontstaan.' 

Nog 5 dagen en 470 euro te gaan. Word jij deel van de success story van Team NILS? Juich jij voor deze kids? Doe gek: doneer en deel de projectpagina met je vrienden!

 

Update #2: Chasers aan het woord

5 jaren geleden

In deze update het woord aan een aantal Chasers van Team N.I.L.S.:

Finn den Boeft Zwerkbal of "Quidditch" is een nieuwe sport in Nederland. Ik speel het nu maar een paar weken en het is nu al een groot deel van mijn leven geworden. Het is een geweldige manier om mensen samen te brengen en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik speelde tijdens de EFF met mensen uit heel veel verschillende landen. Dit is leuk. Zo ontmoet je nieuwe mensen. En daarnaast is het ook een goede manier om te sporten als je zelf niet op een sport zit. Het is leuk en extreem zwaar om te doen. Maar als je harde werk zichzelf afbetaald is het het zeker waard.

Arjen van Assem Quidditch is voor mij belangrijk, omdat het niet alleen een geweldige sport is maar de mensen zijn ook ontzettend gezellig. De sport vind ik leuk, omdat het qua regels eigenlijk een best vrije sport is. Je mag rennen met de bal, je mag door de goals springen enz. Wel zijn er een aantal limitaties, zo mag je je bezem niet laten vallen, maar deze limitaties maken het alleen maar leuker. Je hebt dus niet van die regeltjes als buitenspel waar je je als speler mateloos aan kan irriteren en die het spelletje alleen maar minder leuk maken. Op de afgelopen Elf Fantasy fair was er een toernooi met spelers van over de gehele wereld. En het was al meteen super gezellig, ondanks dat we elkaar eigenlijk niet kende. Ik hoop de het team waar Finn en ik toen in speelde, Seriously Black, nog een keer een reünie wedstrijd gaan houden, want het was ontzettend gezellig!

Er is nieuws!

In de paar maanden tijd dat N.I.L.S. Quidditch bezig is, hebben we al 3 uitnodigingen voor internationale toernooien ontvangen! Het eerste toernooi is in Parijs, een Halloween Cup. Een van onze teamleden is gevraagd of het hele team wil komen eind oktober. Het tweede toernooi is in Brindisi, deze vindt in september plaats. Het derde toernooi vindt in Toulouse plaats, januari, waar ze voor het eerst een toernooi organiseren. De kosten van die toernooien liggen hoog, maar we zouden graag als team naar één toernooi willen gaan: die in Toulouse. We willen hier graag naartoe gaan, omdat de datum nog wat verder weg ligt, wat ons de tijd geeft om alles op een rijtje te zetten. Om dit te kunnen realiseren hebben hebben we jouw hulp hard nodig. De teller staat al op 940 euro. De afgelopen dagen is er veel gedoneerd. We hebben nog 21 dagen om de resterende 1.060 euro op te halen. Doneer en deel ons verhaal met vrienden, familie en kennissen. Samen kunnen we meer dan alleen. Dus help Team N.I.L.S. de wereld in!

Wil je een keer komen kijken om meer te weten te komen over quidditch of heb je een goed idee voor de crowdfundingactie? Je kunt Team N.I.L.S. gemakkelijk bereiken via hun facebookpagina https://www.facebook.com/fantastenquidditch. Op 23 juni komt RTV Utrecht filmopnamen maken van de quidditch training en team N.I.L.S. interviewen over de crowdfunding actie. We hopen op veel publiek! De details lees je op onze facebookpagina.

Update #1: Doneren en Larpen

5 jaren geleden

De kop is er af. We zijn super blij met iedereen die tot nu toe geld heeft gedoneerd!! Onze eerste 14 donateurs hebben samen al 26% van het doelbedrag opgehaald. Fantastisch, onze dank ik groot. Nu op naar de 50%!

Dit weekend was er geen quidditch training, omdat het grootste deel van onze leden aanwezig was bij een LARP (Live Action Roleplay) evenement. Het evenement was georganiseerd vanuit de Fantasten. De Fantasten is zoals jullie mogelijk weten een fantasie gerelateerde groep leerlingen en docenten van Unic Utrecht. De groep heeft leerlingen uit alle leerjaren. Het evenement was het eerste evenement van de Fantasten dat de kids zelf hebben georganiseerd. En ons bestuur had daarbij ook een flinke vinger in de pap.

Aankomende zondag zullen wij weer onze mooie sport gaan beoefenen in de tuin bij Unic! Kom je kijken? 

Ook hebben wij sinds kort een eigen e-mailadres, zodat wanneer jullie vragen hebben over de sport je ons kunt mailen via nilsquidditch@gmail.com.

Op de foto's van het LARP evenement van afgelopen weekend zijn in volgorde te zien: Arjen, Nils, Nicky en Hanneke en derde van links Rosa en tweede van rechts Anouk, ofwel het crowdfundingteam. 

Deel onze projectpagina met vrienden, familie, kennissen, doneer en help zo quidditch team N.I.L.S. de wereld in!!!

larp 2014.4

larp 2014

larp 2014.3

larp 2014.2