Hallo Muziek

~ door Marjo Fokkema

Dankwoord van de Directeur

7 jaren geleden

Hoera, we hebben ons doel bereikt! Voor alle kinderen hebben we muziekinstrumenten kunnen aanschaffen. Alle donateurs wil ik van harte bedanken voor hun bijdrage en hun betrokkenheid bij dit project. De kinderen zullen met veel plezier het instrument gaan gebruiken.

Marjo Fokkema
Directeur Basisschool De Ark

  • Rob zegt: “Dag Marjo, Het was nog even kielekiele, maar het is dus gelukt. Fijn dat het project positief is afgesloten. Veel plezier met alle muziek die zal worden gemaakt!“  

Hoera, gelukt!

7 jaren geleden

Jaaaaaa, gelukt. Ook al is de pot niet helemaal vol, met 81% hebben we toch maar liefst €4.060 opgehaald!!! Daarmee is de minimaal vereiste 80% opgehaald en is dit project succesvol. Namens De Ark en alle kinderen:

ONTZETTEND VEEL DANK AAN IEDEREEN DIE HIERBIJ HEEFT GEHOLPEN.

Bijna 80%!

7 jaren geleden

Nog minder dan 3 dagen te gaan (excuses, de juiste einddatum moest zijn 17 mei en niet 16 mei). En die 80%, die gaan we halen! Ehm, waarom is dat belangrijk? Nou, als een school er niet in slaagt minimaal 80% binnen de gestelde termijn in te zamelen, wordt het desbetreffende initiatief niet gerealiseerd met donaties via Geef Onderwijs. Dan krijg je als donateur de mogelijkheid om je donatie door te zetten naar een ander project of het terug te laten storten op je rekening. Maar goed, die 80% dag gaat dus wel lukken!!!

Update #3: de voordelen van muziekeducatie

7 jaren geleden

In deze update een samenvatting van wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van muziek educatie, samengesteld door Hallo Muziek. Veel leesplezier!
klik om de PDF te bekijken

hallo muziek muziekeducatie

Update #2: Het gaat lekker!

7 jaren geleden

Ons crowdfunding project staat nu een 3-tal weken online op Geef Onderwijs. Het gaat lekker en de reacties van ouders zijn ontzettend positief! Toch kunnen we altijd nog een beetje hulp gebruiken.

Help je mee? Deel het project!

Op het moment van schrijven staat de teller al bijna op € 2.900! Supermooi, maar dit betekent ook dat er nog € 2.100 te gaan is. En dat lukt niet zonder de hulp.

Daarom het verzoek: Deel, deel, deel dit project! Op Facebook of Twitter. Met opa's en oma's. Met andere ouders. Ja, zelfs met de buren :) Immers, samen maken we het mogelijk en iedereen mag dat weten.

Doneren kan al vanaf €10. Ook bedrijven kunnen doneren, voor hen is het zelfs fiscaal aantrekkelijk. Deel het project via de "Delen"-knop of forward deze update! Samen krijgen we de pot met knikkers vol!

Deel het project op Facebook
Deel het project op Twitter
Deel via email

Vragen, tips of opmerkingen? Plaats hieronder jouw reactie!

Basisschool De Ark één van de eerste Nederlandse scholen die crowdfunding inzet!

7 jaren geleden

Beste ouders,
Zoals jullie weten, zijn alle groepen 5 gestart met muziekles. Om de kinderen op de meest ideale manier in aanraking te laten komen met muziek, heeft iedere leerling een eigen muziekinstrument in bruikleen gekregen. Muziekles brengt kinderen dichterbij hun creativiteit en heeft nog meer voordelen (maar daarover in een volgende update meer).

Wat willen we bereiken?
Een deel van de muzieklessen wordt betaald uit de vrijwillige bijdrage van de ouders. De school heeft zelf al 78 instrumenten geregeld. Alleen die laatste 12 instrumenten... daar was geen budget meer voor. Daarom doen we met de crowdfundingactie op Geef Onderwijs een beroep op u!

Waar staan we?

Sinds de start van de actie op 10 maart heeft de Ark bij zakelijke donateurs al €2.500 opgehaald: de Rabobank heeft €2.000 gedoneerd en Martin Schilder Autoverhuur nog eens €500! Samen met de donaties van ouders van het eerste uur staat de teller op dit moment al bijna op €2.700. Een mooi bedrag, maar we zijn er nog niet!

Wat vragen we aan u?
Het liefst natuurlijk een donatie! Doneren kan al vanaf €10, maar u weet ook; daar koop je geen instrument voor. Ook opa's en oma's mogen natuurlijk doneren (graag zelfs!) en voor organisaties is een donatie zelfs fiscaal aantrekkelijk. Dus: doe mee en zegt het voort! Als iedereen één of meer knikkers in de pot doet, dan is de pot zo en kan de rekening voor de laatste 12 instrumenten worden voldaan!

Namens de kinderen, bedankt!!!


PS. Via de projectpagina kunt u de actie eenvoudig delen op social media en via e-mail. Zo kunt u uw eigen netwerk met één druk op de knop oproepen de actie te steunen.